PMR


Hi and Assalamualaikum
Sorry for not updating this baby blog for a long time.Bukannya apa tapi rasa malas yang berpanjangan plus kesedihan kekecewaan yang keterlaluan.Okay,fullstop.Btw,post harinie special sikit sebab besok titeww nak ambik result PMR.ahaks.ahaks.Hahaha :)

Eventhough rasa dup dap dup dap mengalahkan orang nak pi kawin *acewah! sempat lagi mention kawin-kawin nie,Tak sabo nak kawin kea? Hahaa,LOL.By the way esok tunggu jea,mesti i hupdate status i pasal result i.Tunggu tau.cewah! Tadi pun penuh news feed dengan bebudak PMR hupdate status dengan "Good Luck Semua untuk besok",titeww cuakk laa.shoo scared,rileks la weh,jangan cuak sangat and so on.Hahaha,macam-macam betul hampa nie.

Btw,esok all the best untuk semua facebook friends,all twitter friends and also not forgetting to :-
Haikal Hadif,Syamimi Ishak,Nurul Nadia,Husnina Jalil,Siti Farah Haida,Nurul Nabila,Nurul Adha,Ili Wanie,Khaleeda Khalid,Siti Nadhirah,Amiera Asheeda,Faz Faizal,Nur Farhana,Siti Sarah,Nik Nur Nabilah,Nor Amira Isamail,Hasanah Rosaidi,and semua yang aku kenal.Aku doakan hampa semua dapat result yang cemerlang tau.Amin.

So,thats all for post today.Insya-Allah i will show my result tomorrow.Goodnite and sweet dreams peeps.Doakan saya dapat result cemerlang tau.Amin :D

Hwhwhwhwhwhw


Hi and Assalamualaikum

Sorry for not updating the blog.I dont know why rasa malas berpanjangan plus masalah datang bertimbun.Dengan sorang macha yang tak reti nak angkat call and also message,hish rasa macam nak pi campak dia pi Afrika  dengan Somalia.Mau dia menangis 44 hari  44 malam.LOL.

So,today eden nak cite pasal Miyyo Azman.I repeat Miyyo Azman.As you can few days ago or weeks tak salah,twitter users and also facebook users semua kecoh sebab Miyyo Azman nie deactivate dia punya twitter and also his fan page.It is really weird thing sebab dia tiba-tiba deactivate that social network.Siap trending worldwide lagi.Yeah,as you can see he is really famous you know? Dia punya follower beribu-ribu oooo.Kalah eden dibuatnya.Hewhehewhewhehw.Dekat facebook pun sama.Letak gambaq sekali ja teruih beribu-ribu like.I dont know why but maybe the main reason he is handsome and good looking kot.And i also heard that he already  have a girlfriend.Comel orangnya.They really suit with each other.Too bad girls.Kita semua terlepas.Hahahaa.Okay,joke.

Back to the main story he deactivated his twitter and also his fan page at facebook.It is quite dissapointing because as far as i know he is kinda peramah.Yes,hantar la tweet dekat dia,confirm dia balaih.Hahaha,with his muka yang handsome! OMG! look like macam Pan-Asian kan? Aaarghhh! screaming effing crazy! hahaha.It is really sad because he is kind but sadly he has soo many haters.Erghh

But the truth is agak tabik jugaklah dekat dia sebab eventhough dia ada ramai haters tapi dia still coool ja.Thats why i adore about him.Last words,stay strong and kewlzzz Miyyo Azman! :)

The One That Got Away


Assalamualaikum and Hi

Damn! another day spoilt because of someone.Patutnya rasa macam nak pi belasah dia sekarang.Aduhhh,silap hari bulan jadi kl gangster.Eh,bukan gangster tapi gang starz.Okay,merepek sangat.Hish,like seriously kenapa dia masuk dalam hidup aku? Sepatutnya dia pi ja kacau hidup orang lain.Nie suka hati mai interrupt hidup aku pasaipa? Cepuk mau? LOL

Deyy macha,like seriously mu now better jadi my past.You know past? Past is past tense.Okay.Past maksudnya masa lalu,or benda yang tak patut simpan lama-lama.U Know man? Suppose to be eden buang mu jauh-jauh.Kasi saja sama orang Bangla or Pakistan or maybe India.Senang ghoje eden.Ha,pi kacau hidup depa puas-puas.Dont disturb mah lifee anymore.

Conclusionnya,get out from mah lifee faster or i will campak engkau dekat Afrika.Baru padan muka tu.Silap hari bulan jadi orang Uganda pulok.Nama pun jadi Abuchi la Sawi la Kiwi la.Whatever.Ha,merasa la jadi orang musafir.Sonang cita tak payah raya.Ha,nanti tak pasal-pasal nyanyi lagu "Duhai bondee,duhai ayahandee,anakmu ini tersesat di afrika.Tanpa ku sedari air mataku yang mahal ini mengalir.kerna tak dapek balik Malaysia" 44 hari  44 malam.Al-maklumlah,tak dapek balik rayo la katakan.Hewhehwhewhe.

Lelaki


Hi and Assalamualaikum readers
Btw,Hello December! and also hopefully all readers sihat sejahtera.Today tajuk agak kerek sikit.Mwhehehe,its about "Lelaki".Cewah! confirm lelaki semua senyum sampai ke telinga sebab duk cerita pasai depa.Eww! jangan nak perasan sangat.Hahahaha.

Mesti ada tanya kenapa writer pi buat entry nie? kenapa and mengapa? actually takdak alasan yang kukuh.Sebab tiba-tiba dapat inspiration nak cakap pasal depa.Tak salah kan sekali sekala nak tulis pasal depa.Yeah,maybe also want to tell them apa type guy yang perempuan suka.So,guys.please take note this :)

Lemme tell you what type of guy that a girl like :-

1Lelaki yang pakai baju Melayu

Perempuan rasa kalau lelaki baju pakai Melayu itu major turn on bagi depa.Major turnon tu apa? Kiranya macam boleh memikat hati depa lah.It is because ada setengah guy yang tak menonjol and then suddenly one day dia pakai baju Melayu tudia! perghh boleh jadi pencuri hati kelas pertama teruih! hahaha.Apa yang i want to conclude is perempuan suka lelaki pakai baju Melayu sebab lelaki akan nampak lebih
macho,handsome,menawan hati dan sebagainya.So,nasihat saya.Sila lah pakai baju Melayu kerana anda dengan mudahnya boleh menarik perhatian wanita.Cewah! confirm nampak macam lelaki Melayu terakhir gituu.hewhewhew.

Lelaki idaman Malaya gituu.
*Salah satu example yang patut anda contohi wahai lelaki sekalian.Cewah!
Eh,btw dia handsome tak? Handsome kan?
Kalau nak mengorat dia ask me at facebook or at twitter,confirm i bagi dia punya fb and twitter.Hahaha :D

2.Lelaki yang pandai main guitar 
Okay this is another factor that a girl fall for a guy.Lelaki yang pandai main guitar.Okay,guys check dekat bilik or rumah hampa ada guitar tak? Okay kalau takdak pi beli lekaih! hahaha,just joking.You know why is that certain girls fall for a guy who can play a guitar? Sebabnya bagi depa guy yang pandai main guitar nie awesome.I repeat AWESOME!!!. Girls rasa lelaki yang can play guitar wel nie lelaki yang pandai curi hati depa and also can pujuk depa masa depa sedih.Caranya macam mana? Dengan nyanyi lagu favourite depa or any songs that suits them.butt,no rock songs okay? seriously bukan makin okay,makin teruk lagi ada.Hahaha.So,if you want to tackle a girl? just play a guitar,sing well and tadaa! you can get in just one song.Hehehee :D

*Gambar contoh :D
Handsome kan? Hewhew,dia still single tau.
Tengah searching sekarang.
Pi lah cari dia dekat facebook kalau kenal dia.Hewhew :D


3.Lelaki yang good looking or i should say Handsome *cough* 

Ehem-ehem,okay yang nie tak dinafikan memang girls ramai suka.Yeah!  Hahaha,try tanya semua girls sapa nak bf handsome? Mesti semua nak kan? Hahaa,but tak semestinya handsome saja.Yang good looking pun boleh.Kalau dekat sekolah dia biasa-biasa saja tapi dekat luar dia dressing drop dead handsome,confirm semua girls cair punya :).So,my advice if you pandai dressing kena pada tempatnya,insya-allah you can get girl of your dream :)


*Example semata-mata
Kenal kan? Ofcourse kenal.Miyyo tu! *screaming* hahaaha

Thats all for today.Will come back with another new entry soon.Byebye and Assalamualaikum :D












Macha


Tajuk post memey tak shesuaii dengan cerita.Tapi who cares? Cewah! Dah,fullstop.Aku memey rindu gila dekat depa.Haih,tulah kan? bila duk sekolah,sibuk tergedik nak cuti.Kononnya im bored with school.School sucks.Ewww.Tapi last-last ha,padan muka sendiri sebab dapat cuti tapi duk bosan nak mati.Pang kiri kanan.Confim pipi merah.Tak payah pakai blusher sebab dah dapat natural blusher.Okay,totally merepek.

Nota mintak penyepak:-Kepada aweks yang berada dalam gambar di atas *kecuali eden yang chomelzz gituu.aww aww.hahaha* .Meeee,budak chomelzz terhott sepanjang zaman sangat-sangat merindui anda.Dan kalau boleh ingin terbang macam Superman yang pakai seluar terbalik tu pergi kepada anda.Jika anda membaca ini,sila call or hantar message di facebook.Tapi sekiranya saya tak layan maksudnya saya pergi berdating bersama pakwe *mintak penyepak siap-siap*.Hahaha :D.Sekian,harap maklum dan kerjasama anda amat dihargai.Terima kasih.

Teman

*Cough* 

Hi and Assalamualaikum
Readers semua sihat?  *cewah!* act macam ada yang baca blog hang tapi takdak sorang pun yang baca.perasan betul! haha,So,today nak buat special entry pasal minachi sorang nie.Mwhehehe.Cantik tak dia? Gadis bunga gituu! Haha,readers mesti tertanya-tanya sapa dia nie? awat dia special sangat? dia artis ka? and so on.Dia just an ordinary teenage girl jea.But she is very special in my life.Cewah! ayat.

Hahaha,nama dia Amiera Asheeda,nama glamor sama jugak.Facebook pun sama.Jadi toksah tanya nama manja ka and so on.Tapi aku panggil dia Asheed.Kami start kenal masa sekolah rendah lagi.Yeah,kami satu sekolah and still sama sekolah sampai sekarang.Hahaha,like seriously aku tak ingat macam mana boleh rapat dengan dia.Tapi,xkisah laa.Biarkan.

Dia nie baik sangat.Kekadang pi cerita dekat dia yang tu yang ni.Dia ada jugak cerita masalah kekadang and i try my best bagi nasihat.Aku admit yg aku bagi nasihat kekadang  merapu and tak boleh pakai langsung.hahaha.And aku tak suka dia sedih.Yelah,sapa suka kalau kawan sendiri sedih? Tambah-tambah kalau melibatkan lelaki.Haish,tension betul! rasa macam nak penyepak lelaki yang sakitkan hati dia tu.Biar depa rasa apa yang dia rasa.Cewah!

Dear Asheed,aku rindu hang.Walaupun dekat sekolah kita tak rapat,aku tak kisah.Biarkan.Haahaha,and terima kasih sebab buat entry untuk aku.Terharu sangat! Seriously.And nama aku Norliana Bt Nor Rashid laa.Tapi takpa,aku tak kisah hang eja salah.Yang penting aku nak hang tau yang aku sayang hang tapi tak melebihi daripada Ammar.Hehehe ;D

p/s:-Thanks for the meaningful friendship.I really appreciate.Sorry if i not perfect but i will try my best to be the best friend for you.Thanks for being the awesome friend for me and willing to hear all my problem.I love you as a friend :)






Wordless Wednesday

I Lapar And Im Not Okay


Hello and Assalamualaikum
Harinie hari agak teruk bagi aku.Tau tak kenapa? Many damn things happend today
Yeah,memang a good thing happend but still ada masalah yang merosakkan mood aku
Lets stop it right here.So,nak cerita about aku tersangat lapar sekarang.Dan aku harap kan bagus kalau makanan boleh jatuh daripada langit.Okay,merepek sangat dah tu.Okay bye.Lemme show you apa yang aku nak makan.

First:-Pizza!

Second:-Tomyam


Third:-chocolate chip cookies


Fourth:-Chocolate dessert

Fifth:-Burger and wedges

Sixth:-Ice-cream

 And last but not least,Laksa Johorrrr!

Perghh! merecik air liur dibuatnya tengok semua makanan nie.Hahaha.Okay,better stop here.Nanti iteww update entry lain okay? Byebye uolls.Take care.Bye and Assalamualaikum :D

Tag From Asking Asheed :)

Hello and Assalamualaikum
Harinie ambik masa sekejap nak jawab tag daripada Asking Asheed nie *mwhehehe nama glams gitu*
So,nie question and answer untuk hang.Thanks :)

Question

1. Apakah memori korang yang paling best? Kira macam the sweet moment ever la kononnya.Cer citer cer citer.
2. Setakat nie, pernah tak korang rasa sakitnya cinta? Yang bagaikan dihiris belati tajam? Fuh fuh sakit kan?Cita sikit macam mana boleh terasa sakit itu dan mengapa?
3. Dalam hidup, apa impian korang untuk ibu bapa tersayang tercinta terkasih and segala ter lagi?
4. Apa panggilan antara korang dengan gf/bf pertama?
5. Antara Paris, Mekah and Brunei, yang mana korang akan pilih untuk pergi dalam masa terdekat nie?
6. Kali pertama korang masak bila? Ha jawab jawab :p
7. Dalam banyak banyak lagu, lagu mana paling best sekarang?
8. Antara kawan dengan kekasih, yang mana paling the best la bagi korang?
9. Kalau dapat kekasih yang jenis cemburu buta, apa yang akan korang buat?
10. Apa perkara first yang korang akan buat lepas bagun pagi?
11. Dua puluh tiga perkataan untuk orang tersayang? Ingat! Tak boleh lebih and tak boleh kurang ;)



Answer


1.Hihi,sweet memory.hmm.banyak jugak la sweet memory but paling tak boleh lupa bila bf nyanyi lagu Stereo Hearts and also lagu Ya Sudahlah :)


2Yeah,sakit sangat.Hmm,first time merasa diperbodohkan oleh lelaki.Diam-diam dia couple dengan girl lain.Erghhh! rasa macam asdfghjklm.


3.Nak bagi dapat result 8A *insya-allah.amin :)*,nak bawak depa pi Mekah,beli rumah yang besar,jaga depa macam depa jaga kita masa kecik,and also dapat kerja yang bagus :)


4.Haahaha, syg-syg maybe? haha,muntah hijau sebentar


5.Kalau paling dekat nak pi Brunei dulu tapi prefer nak pi Mekah  but nak perbetul segala perangai nie :)


6.Hahaha,masa darjah 6 kot? time tu masak maggi kari :)


7.How To Love-Lil Wayne,5 O'clock-T-Pain,Wiz Khalifa,Lily Allen,Stereo Hearts-Adam Levine&Gym Class Heroes


8.For now kawan sebab depa selalu ada dengan kita bila senang or susah.Hmm bf? time depa tengok bola or even main game automatically depa teruih lupa kita :(


9.Pi cakap dekat dia go die and then terus break dengan dia.Jealous gila nak mati sapa suruh?


10.Hahaha,23 words? gila tuu.mwhehehe.okay. I Love You But I Love Allah S.W.T. More. hahaha,sorry if lebih :)



Lifeless

*I can be your sweetest hello and hardest goodbye :)

Hari ini genap sebulan dia hidup tanpa a guy called boyfriend.Dia sepatutnya gembira kerana dia tak perlu lagi menghabiskan duit parentnya semata-mata ingin menambah nilai kredit telefon bimbitnya.Dia sepatutnya tak perlu lagi memegang fone Sony Erisconnya itu ke dapur,ruang tamu or even tandas semata-mata mak tunggu pakwe dia message like this:-
Sayang ngah wat apew? I mishh youuu shoo muachhh! Muahxx
Okay,thats what we called rempitzz yang kononya style bila tulis macam tu.But for her,that guy is shooo romantic! Ok,muntah hijau sekejap.Back to the story,dia tak perlu lagi risau nak wall dengan kawan-kawan dia yang boleh buatkan that guy jealous tahap maximum and also tak payah susah-susah nak kena jaga hati that guy.But,the problem is dia tak boleh rasa tu semua fully.You know why? Sebabnya dia still sayang dengan lelaki tu.Eventhough dia tau  lelaki tu  yang fully bodoh sebab pi tinggalkan dia untuk  a girl yang more beatiful gorgeous than her,but dia still mengharap that guy realised yang pilihan dia tu salah and goes back to her.

Yeah,ada pernah sekali kawan dia said like this:-
Weh,please sedar la wei! Nampak sangat dia dah bahagia dengan that girl.Hang nak mengharap apa lagi? PLease,be back to reality.
Tapi,dia buat bodoh jea and duk tunggu mamat tu.Until one day suddenly dia terbaca   artikel dalam satu website yang dirahsiakan namanya.

Anda ingin teman lelaki anda kembali kepada anda? Mudah sahaja.Dengan menoreh tangan anda,confirm dia akan kembali kepada anda.Hahahaha
Dia yang baca that article tanpa buang masa pi ambik pisau dekat dapur and terus toreh tangan dia.Lepas toreh tu sempat pulak ambik camera Canon 6000D snap tangan dia tu.Hahaha,and dia terus upload masuk facebook dengan caption like this
Mmad Potter,hahaha come back to me or you will see i die. -Chrstna Agurero-
And guess what? dia terus pengsan sebab hilang banyak darah. But luckily nasib baik abg dia saw her and terus hantar pi hospital.Her picture yang dia posted dalam fb  hanya dipenuhi dengan banyak komen yang cakap dia tak patut buat benda macam tu and so on.That guy? hanya tulis dekat the girl's picture like this
Kau nie bodoh ka apa? Tak sayang hidup kau dah? Kau mati or hidup sama saja dekat aku doh.Bukannya effect apa-apa pun
See? dah obvious that guy is not suited perfectly for her.She should realised dia tak patut tunggu that guy anymore because a good guy is for a good girl and a bad guy is for a bad girl.The ending of the story is the girl insaf dengan perbuatan dia and janji takkan buat lagi.She also continued her life berbekalkan semangat kawan-kawan and also her family.Ops! lupa nak cakap,she also tak tunggu that guy anymore lepas dia baca comment that guy tu dalam fb.Dia rasa that guy now is totally a jerk.The End.

*Sorry kalau cerita nie ada banyak error or ending tak berapa best..Hopefully you can enjoy reading this.thank you :)





Untitled


Okay fine like seriously aku rasa aku rindu nak tengok
video Anwar Hadi :(
shooo saddddd :(

Boredom


Hi and Assalamualaikum readers
How are you? I hope all of you are still well.But if you are sick right now,dont forget to take medicine okay?
Its already Thursday and im really bored to death right now.Damn! what have i do this holiday is eat,sleep,online and so on.I wish i can go out to anywhere.
Thats all for today.Just a short update.Bubye and Assalamualaikum :)

Saya Jawab 100% betul

Hi and Assalamualaikum fellas :)
So,today disebabkan kebosanan yang amat,
i have decided to join this contest! Hopefully menang la kan?
Amin :)


Btw,kalau nak join contest nie ada caranya :)


 Copy banner ni and paste dkt entry korang. Korang mesti buat entry bertajuk "Saya Jawab 100% betul"
 Kalau nak enter contest ni, bagi link blog dkt comment ! 
 Peserta hanyalah pengguna maxis !
Tag 2 org bloggers atau rakan anda
 Like page ni pleaseee AUCHAK
 Follow blog ni <3 (anda mesti ada blog) 

Hadiah pun awesome!!!!


Tempat Pertama : 


TOP UP RM 5


Tempat Kedua :


TOP UP RM 3


Tempat Ketiga :


 Edit FULL blog !

Nie jawapan untuk soalan tu :)

1. Apakah kaler kegemaran saya

Blue,Purple,Pink

2. Tahun apa yang saya dilahirkan


1997/Tahun Lembu

3. Bilakah trademark SimpleTapiFabulus di anjurkan dlm blog ni?


2009

4. Berapa kali saya tukar URL blog ini? Antara 3 - 5 


3 kali

5. Laman web apa yang aku suka buka?

Facebook
Youtube

6. Aku bangun lambat atau awal ?
Awal

7. Aku pakai tudung atau tidak?


Semestinya Pakai

8. Di mana aku belajar?
SMK Gemilang


9. Adakah aku pernah couple?

Pernah


10. Apakah nama tengah aku?

Maisarah


tagged to

Rindu

Mek,hang rindu aku tak?
Aku rindu nak merepek dengan hang tau tak?
Aku rindu nak cerita macam-macam dengan hang tau tak?
*Okay,muka aku nampak gelap dlm gambaq.let it be

Weh,aku rindu hampa kot!
Mimi,aku rindu hang
aku rindu nak sembang,merapu,and merepek dengan hang
Nina,aku rindu nak pi teguq hang
Paah aku rindu nak sembang dengan hang
Conclusionnya aku rindu hampa :(

Glory And Beyond

*Focusing on number 21 :)
Hi handsome! :)
okay,enough with that,
Assalamualaikum and hell-o yo!
Actually takdak benda nak cerita banyak pun dekat sini.
Just a short update.But,this thingy make me mad all the night! Hoyeah!
Yeayyyyyyyyyyyyyy! okay,stop for a while
By the way,congrats to Harimau Muda for winning the match last night.
Me shoo proud of you :) And also you make all the Malaysians proud of you :)
You truly the Pahlawan Malaya! You deserve to get this!

Rumah riuh dengan mak,ayah and also abang menjerit.And not forgetting one of my friend that is also  screaming effing crazy when i called him.Haahahaa,excited to much :)

So,tak sia-sia menekan keyboard netbook punya pasal semata-mata nak hupdate twitter.Penuh timeline dengan bola saja.Seems like tu semua happens in real life.Surely kedai mamak untung banyak kan? Hahahaaha

Stoping right here,i will back for some new entry later.

Byee and assalamualaikum readers.XOXO.

Its Over Now.


Sorry,its over now
Between friends and you
i rather choose my friend
because they are the one who can guide me the right way
thanks for everything and sorry if i have hurt your feelings
p/s:-Nadia and Mimi,sorry sebab tak bagitau hampa.Aku dah sakitkan hati hampa and im totally
rasa bersalah.What the most is you are more important in my life.

Awesome :)

Awesome weh! :)

Farewell

So,im have to go back to hostel back.But,this week insya-Allah gonna become an awesome week because i cant wait to spend my time with my friends at Kedah.Hopefully,visit to Kedah is meaningful to us and we have a safe journey.Amin.Last words from me,take care guys.Two more weeks we have to school and then it is holiday babyyy! Thats al, for today.Sekian,and Assalamualaikum.Bubye :)

Missing

Obviously i cant sleep right now.It is already 2:58 pm and i cant sleep yet.I tried to close my eyes tightly as i can but it seems that my eyes is very degil to do that.They seems to say like this :-

    Hoit! gua sudah bilang sama lu gua enggak mahu tutup.Lu kayaknya enggak faham bahasa malaysia ka? Atau lu mahu gua hantar pergi  itu Jerman? Belajar bahasa jerman?

Okay,merepek sangat.Ok,stop.At this time my mind keeps thinking about someone.I repeat,someone.Is it your boyfriend Liana? Naa,no him lah.But,did i have a boyfriend? Of course i dont.So,who is that someone you are thinking right now? Okay,lemme tell yo guys.Fulamak! Hahaha.The truth is im thinking about the guy that i used to admire a long time ago.Acewah! act macam la benda tu dah lama berlaku,padahal baru ja :D.Back to story,memang la dulu admire sekejap dekat dia,But as time passing away day by day,im started not to admire him anymore.Lagipun,ada sorang kawan yang terlalu comel pernah cakap:-

    Gi laa carik lelaki lain makcik oii! Buat apa tunggu lagi?

Yet,after that qurl says that,hampir seminggu lamanya jiwa melara.Kawan cakap tengah frust jadi macam tu.Tapi lama-kelamaan things got back as usual.Macam mana entah one day tiba-tiba rapat dengan dia.I also dont know how that thing happens.So, just biarkan jelah benda tu berlaku.Cause we only as a friend on facebook and twitter.So,memandangkan he has a twitter,one day he mentioned me.Starting that moment,almost two days we are tweeting non stop.Like seriously cuti seminggu yang membosankan filled up dengan twitter-ing dengan dia.Feels like having a great time.Yeah,thanks for him for making me happy back.So,afterthat week,Langsung terus tak ingat pasal dia.All i remember last week memang sangat2 sibuk.But suddenly i feel like missing something.Yet,im realised that im miss him a lot.Yeah,try to imagine that you are walking with your brother but suddenly you saw a boy that similar to the boy that you have  admired him once but suddenly when you turned back , you realised that the boy is only a person that you really dont know.And that situation truly happend to me.After that im realised im truly miss him.I wish i can say to him like this:-

    Hey pakcik! where have you gone hah? Did you know that im truly missing you badly?

Tapi,takkan nak cakap macam tu kot? Memang kena penampaq sedas dah kalau macam tu.Hahaha,so.the conclusion is i miss him a lot.Dear pakcik,i hope we can twitter back.Acewah! actually tak payah online pun takpa.Okay,thats all for today.Goodbye and Assalamualaikum :)

Surat untuk Kawan


Assalamualaikum and hai

Dear*nama yang dirahsiakan*,hang sihat tak harinie? Mesti sihat kan? Yelah,harinie kan raya haji,of course hang mesti sambut punya.Aku tau maybe lepas nie hang takkan jawab dah kalau aku tanya macam tu and malah mesti benci aku dah kan.Takpa,mesti ada hikmah disebalik semua nie kan?

Dear.....
Kita start kenal masa tahun nie jugak kan? Kita satu kelas kan? At first kita mana la rapat sangat.And then macam mana entah one day kita rapat.Lepas tu jadi la sampai sekarang.Aku rasa seronok sangat kawan dengan hang sebab hang sorang ja yang akan gelak bila dengar aku merepek,hang sorang saja  orang yang boleh aku merepek selalu.Bila hang takmai,aku rasa bosan,bosan yang amat.Yes,memang betul.Bila partner aku tinggalkan aku pi duduk dekat belakang,hang dengan f always ada.Waktu Sejarah mesti kadang-kadang hang tidoq kan sebab hang ngantuk.Aku still ingat lagi masa tu aku tgh tidoq punya la syok waktu Sejarah,and then tiba-tiba aku dengar hang jerit,Liana! cikgu duk rakam video hang tidoq.Bangun-bangun tengok-tengok memang betui benda tu jadi.Cikgu siap rakam guna handfone Beri Hitam dia tuh.cewah! handfone mahal la katakan.Dengan mata merah sebab tidoq lama.Adoii! sungguh memalukan.Boleh pulak lepas tu cikgu pi tunjuk dekat kawan dia pulak.Hadoii! siap dengar lagi suara hang menjerit.Hahaha,memang lawak gila time tu.
Totall miss that time

Dear.....
Aku tak suka waktu kita gaduh,like seriously aku benci gila.Sebab aku rasa sedih bila gaduh dengan hang.Kekadang terfikir jugak macam mana kalau satu hari nanti kita gaduh teruih tak berbaik dah? Aku tak sanggup nak kehilangan hang weh! Hang dah macam kakak aku sendiri.

Dear...
Aku rasa macam kita dah tak macam dulu.Kekadang bila aku tengok hang dengan D and then gelak ketawa dengan dia,aku rasa macam dipinggirkan.Kekadang ada juga terfikir kenapa aku kacau hampa? ,aku patutnya duduk tempat lain,aku sepatutnya takdak dekat situ.Entahla,maybe tu semua perasaan aku ja.Tapi takkan la aku nak bagitau dekat hang kot,mesti hang terasa.Aku taknak la hang terasa hati dengan aku.Takpa,biar aku simpan nie.Aku just nak tengok hang gembira selalu.

Dear...
Kenapa hang tak bagitau aku yang hang dah kaple dengan tuu? Seriously masa aku dapat tau daripada D,aku rasa kecewa sangat.Dalam hati duk rasa kenapa la jadi mcm nie? kenapa aku tktau? sampai hati dia tknak dia bagitau aku,seolah-olah kepentingan aku as your best friend dah hilang.Dah,aku tak patut cakap macam nie.Memang tak patut.

Dear....
Aku rindu hang tau tak? Aku rindu bila hang takmai sekolah,Everyday aku mesti tengok hang mai ka tak.Bila dapat tau hang takmai,aku mesti tengok kerusi yang hang duduk.Seolah-olah macam hang ada.Bila aku lalu kelas kita,aku mesti rindu semua tu.Haish,tapi nak buat macam mana,benda dah berlalu.Alangkah bagusnya kalau masa boleh turn back.Mesti boleh tukaq macam-macam kan?

Dear....
Ramai orang cakap kita tak patut kawan.Kebanyakannya cakap hang macam nie la macam tu la.Depa cakap nanti aku terpengaruh dengan hang la,apa la.Tapi aku rasa aku terlalu susah nak percaya.Biar la orang cakap macam mana sekalipun aku tetap kawan dengan hang.Aku dah tak kisah tu semua.

Dear...
Aku seronok bila hang cakap hang nak masuk hostel.Yes! akhirnya dia masuk hostel jugak.Mesti seronok kan kalau dapat bilik sama,katil sebelah-sebelah.Mesti seronok.Tapi hang ada cakap macam mana la kalau kita tak sebilik? Aku still ingat lagi.And then aku jawab takpa,aku akan selalu mai bilik mcm mana sekalipun.Alangkah seronoknya kalau kita sebilik.Boleh share everything,boleh gelak ketawa selalu.

Dear...
Sorry sebab bagi hadiah yang tu ja.Aku sebenarnya dah lama plan nak beli hadiah yang lagi bagus skit.Tapi,aku terpaksa bagi tu dlu.Kalau boleh masa hari last sekolah nanti aku nak bagi dekat hang.Entahla kalau dapat tercapai hasrat ka tak.Hmm :(

Dear...
Aku mintak maaf kalau selama nie aku banyak sakitkan hati hang,banyak menyusahkan hang,banyak bagi hang terasa.Aku taktau lepas nie kita jadi macam mana.Tapi apa jua salah yang aku buat tu,aku mohon sesangat tolong maafkan aku.Tapi kalau hang ada dengar cerita tak elok pasai aku,please jangan percaya.Hang lebih kenal aku kan? Hang lebih percaya aku kan? Tapi kalau memang betul cerita orang tu pasal aku,aku tktau nak kata apa dah.Maaf sebab aku tak jujur dengan hang sebelum nie.Maaf sebab aku terlalu ikut cakap orang supaya cakap tak elok pasal hang,maaf sebab aku terlalu ikut orang supaya pi cerita benda tak elok pasai hang dekat M.Aku rasa bersalah weh,bersalah sangat-sangat.Aku sepatutnya tak buat semua tu,aku sepatutnya fikir dulu sebelum buat apa-apa.Sekarang benda dah jadi kan? Aku rasa bersalah.Aku mintak maaf .maaf,maaf,maaf,maaf,maaf.Aku tak sanggup hilang kawan macam hang.Hang dah cukup bermakna dalam hidup aku.Aku janji dan bersumpah aku takkan buat benda macam nie.Cukup la,aku dah sakitkan hati hang.Aku taknak hilang hang.Nanti kalau hang takdak one day,sapa nak dengar aku merepek? sapa nak gelak bila dengar aku merepek? sapa nak dengar masalah aku? aku nak belanja sapa? dekat sapa nanti boleh aku beli komik? dengan sapa aku nak pi bagi terkejut? Im sorry :(.Im really really sorry :( I hope you can read this :(

Korban


Assalamualaikum and hello Sunday *dua kali aku tengok dah macam nama aiskrim Mcd.

So,harinie Ahad/Sunday/aku taktau bahasa lain untuk hari ahad,special day untuk kitew tahu tak? Sapa tau sila naikkan tangan anda dan kemudian angkat dan angkat lagi.Pheww! memang nak kena penampar dah kalau jadi  macam tu.Okay bye.By the way,eden sebagai rakyat Malaysia yang coolzz gituu,ingin mengucapkan Selamat *bukan Kassim Selamat okay? Hari Raya Aidiladha or ASA *as known as Hari Raya Korban.Jadi sila nyanyikan lagu Selamat Tinggal kepada lembu-lembu yang cute gitu kerana mereka akan dikorbankan sebentar nanti.Sekian,terima kasih.Tapi yang amat sadis sekali apabila aku turut terkorban sekali dengan lembu-lembu tu.Bukannya terkorban nak kena korban macam lembu tapi terkorban disebabkan  cuti yang terlalu ohsem dikorbankan atas sebab terlalu busy sampai boleh kalahkan PM dalam pilihan raya.Jadi,say hello to the bakal Prime Minister.okay,perah santan sangat.okay bye.Kalau diikutkan blog nie dah lama dibiarkan sepi menunggu disebabkan beberapa faktor yang agak munasabah.Antaranya ialah

A)Boypreng yang kekurangan kasih sayang sampai memohon belas kasihan
B)Projek sekolah yang mencekik jiwa dan raga
C)Buku teks yang tiba-tiba dihilang dan kehilangan
D)Sibuk jadi pengurus tak bertauliah handle group pertandingan memasak
E)Alasan takdok nak tulis dah.Ok bye

So,pada one day yang terlalu indah *indah la sangat.ketika tengah online faceTHEbook,suddenly sorang friend yang terlalu comelzz untuk disebutkan namanya disini.acewah! tiba-tiba mai tanya
Kenapa blog tu biar berhabuk mcm tu? Bila hg nak post entry baru pulak?
Zapp! rasa macam penampar sedas datang menerpa.Acewah! itu hanyalah tipu semata-mata.Ok sekian terima kasih.So,benda nie ja kot nak cerita lagi.Next time kita post lagi.Byebye and assalamualaikum.

Just Put The Title As You Want


Hi and Assalamualaikum :)
Finally,blog dah habis design and also makeover!
Cantik kan? Okay,perasan sangat.*Slap face many times
So,this week kinda fun and also awesome for me
Dengan cuti yang telah diberikan secara percuma tanpa charge oleh pengetua *iloveyou principal! hoyeah!
so,this week memang manfaat dengan online saja
Bak kata ili :-
Kita online sampai lebam!
Okay,dah stop merepek.This awesome  week i get many new things
New friends,new boyfriends *ehem! i mean a boy friend.,and also new things
Tapi yang pasti someone special is already in my heart :) Yes,i repeat,someone special
Ok,sudah cakap pasal benda tu,nanti  tak pasal-pasal terbocor rahsia.case closed :)
About school,it seems that program selepas PMR yang luarannya nampak macam awesome tapi sebenarnya tak makin lama makin bosan.Tambah-itambah bila dapat tau yang lawatan takdak tahun nie.We was like "Why it is happening to us?" "Kenapa sekolah tak adil?" and so on.Boys *setengah ja siap buat mogok dengan takmai sekolah sebab depa rasa program yang ada sangat-sangat boring.Kalau ikutkan dah lama takmai dah but dah nama pun duduk hostel,takkan suka hati nak ponteng kot? Nak kena lempang kasih sayang daripada PK HEM?
So,the conclusion is,hidup lepas PMR memang sangat boring sampai dah rasa rindu belajaq balik,rindu dekat cikgu-cikgu yang ajaq,rindu nak duduk balik dalam satu kelas buat hu hua  hu hua  hu hua sama-sama.
Alangkah baiknya kalau masa boleh flashback ikut suka hati kita kan?
Better stop here,Nanti sambung dengan post lain yang entah bila updatenya.Assalamualaikum and bubye muchos :D

Without You


Kalau dua minggu lepaih punya seronok tak terkira sebab dalam hati dah ada waterfall apa semua sebab dah jatuh hati,minggu nie hati teruih pecah sebab kecewa punya pasai.Sebab apa? Rupa-rupanya encik misteri *gelaran untuk sorang hamba Allah S.W.T. yang handsome lagi kacak bergaya menawan hati,sedang in a relationship dengan seorang perempuan yang cantik,free hair dan comel. *digunakan untuk menyedapkan ayat.Betapa gila remuk hati nie sampaikan kalau bawak pi hospital confirm doktor kata macam nie 

"Maaf cik,Hati cik nie dah sampai last stage dah.Kalau nak fix balik pun takkan boleh punya.Sebab dah hancur lunyai"


 Bak kata seorang friend yang sangat chomelzz dalam mukabuku *guna bahasa melayu nampakkan bahasa jiwa bangsa* lelaki memang tak patut dipercayai and sorang yang sweet talker.But,kata-kata tu langsung tak boleh effect  dalam hati.Its like angin yang bertiup saja.


The story of  love yang hanya bertepuk sebelah tangan started when he comment in one of my friends comment.Masih ingat time tu default picture dia duduk atas vespa.When first time tengok picture dia,hati terus cakap that i should add him and guess what? i add him.Still remember time tu dengan rumah tok ada kenduri,semua orang duk sibuk sana-sini,but im still walling with him.Yes,within dua minit,dia teruih approve.
So,dengan hanya kata thanks for approve tu,a new story happen.That day i know everything about him.He was sangat peramah.And he succesfully make me fall in love with him.Yes,tiga bulan pertama fall in love with him.Tapi disebabkan masing-masing jarang online sebab sibuk nak prepare pmr and aku pulak duduk hostel.Sedikit demi sedikit perasaan  to him dah terhakis.And im consider him as a best friend.


Tapi everything change masa raya bulan September lepas,he asked me to go out with him when he is coming to Penang.OMG! time tu rasa macam nak tampar ja pipi and cakap nie semua mimpi kan? But memang jadi depan mata.Thats when im fall in love with him again.But,after a month lepas PMR.he forget it.Sometimes,sampai satu tahap rasa macam nak cakap dekat dia macam nie
"Hey! dont you remember that  you promised to go out together after we finished PMR and when you come to Penang?"
But,i decided to just biarkan hal tu.And a  day before exam,dia bagi nasihat supaya jangan cuak sangat,relax saja.And im still use his words  until now.Balik hostel hati punya berbunga bunga,jiwa raga rasa seronok.Seriously,tak pernah selama nie i had a serious crush on a guy.And then the exam week passed well berbekalkan kata-kata semangat dia :).One day that is today,aku dengan dia chat as usual,masa chat tu,i compliment him for his nice default picture.And dia kata thanks.Suddenly,he said "you pun nice picture jugak.awesome comel "  i was like OMG! dia buat jantung nie rasa macam nak terkeluar.And then gtau dekat dia yang gambar tu  tak elok.But dia cakap "taklah,mane ade.cool ape gambar tu" Yeah,he make me feel happy.Tapi happy tu tak lama bila bukak profile dia tengok-tengok dia in a relationship dengan orang lain.It hurts me a lot.Sepanjang malam nie saja bukak lagu sedih ja
"Kita sebagai manusia biasa taktau bila,mana dan siapa kita akan jatuh cinta sebab cinta tak kenal siapa.Kan bagus kalau dia tau yang selama nie dah lama simpan perasaan dekat dia.Tapi,nak buat macam mana.he is with someone else.I just can watch their happiness from far."

#2


Kay assalamualaikum and hello there!

So,dua hari ja lagi nak PMR.Nervous,cuak,seronok semua campur jadi satu.
First of all nak mintak maaf sangat-sangat kalau ada terkasar bahasa,terkutuk dan sebagainya.
Dah la nak PMR.Kang ada dosa yang tak terampun habih aku.
Insya-Allah,lepas PMR blog nie active macam dulu okay?
Takkan berhabuk dah :D
To all form three,jawab exam elok-elok okay?
Semoga boleh dapat 8A.
Chaiyok!
Sampai sini saja.Sekian,assalamualaikum

#apakebendapunyanota:-good luck to semua form three yang aku kenai tambah-tambah dekat fesbuk dgn twitter.wish you all the best!

#1


Agak-agak hang akan rindu aku tak bila aku takdak nanti? :(

Assalamualaikum and hello fellas :D

So,raya macam mana? Best? takbest? Review raya untuk tahun nie:- Sangat-sangat #takberapabest walaupun ada kelainan sikit,but still rasa takbestjugak.Okay,raya taun nie balik kampung macam mana sekali pun still luangkan masa dengan ber-twitter.Facebook hilang mana? Oh sorry,facebook semakin buhsan! Biarkan facebook tu jadi forever alone.Padan muka! Trololloloo.Esok semua pakat balik asrama la,balik university la.Bagi aku pulak esok aku balik rumah kedua tercinta.Hostel babyyy! im coming! miss me a lot! wahaha! 

Kerja sekolah macam mano? Mwhehehe Oh Mak Datuk! iteww taksiapkan lagii! takpo-takpo esok masih ada! Pulun bagi perabih leww! Dont worry babehhh! Btw,bukak sekolah nanti gerak-gempur untuk PMR nak start dah.Tak sedaq lagi yang PMR lagi sebulan ja.Sorry PMR,im accidentally forgetting you.Hehe :D

La nie dah malaih nak update blog.Bukannya hapo,sibuk bebenor kebelakangan nie.Kalau ada masa senggang pun baru update.Takpe,nanti lepas PMR i update puas-puas sampai lebam okay? Lagipun mak i dah bagi permission dah nak online puas-puas lepas PMR #bahasaapaakucakappunakutaktau

Eh,teman nak out dulu.Byebye nachos,muchos,nutella,mcdonald. #apakebenda keluaq makanan nie?
Okay,got to go.Bye and assalamualaikum loves :D

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Terlebih dahulu nak mintak maaf sebab dah tiga hari *termasuk harinie xupdate blog nie
Maaf la wahai readers.FYI (For your information) salah sorang daripada junior yang aku rapat  kena hack fb dia sehari yang lepas.Kesian kan? Hacker yang hack fb dia sangat-sangat la teruk.Sekali aku pun kena sebab kebetulan aku online and then hacker tu chat dengan aku.Nak tengok dia cakap apa? Tengok dekat bawah okay.I just want a normal life back.Please people.And dont ever disturb me and Nina Melena again.Cukupla apa yang Nina rasa.Please stop it fellas! Ok,that all for today.My mood is not really good right now.So,goodnite fellas. *It is not in right order.Baca jea okay.
*klik untuk tumbesaran















Awesome Inspiration II :)

Zuraini Zakria :D
hikhik,suka story pasal dia dalam blog nie :)
dia kakak angkat aku la :)
aku sayang dia tau x? 
dia cantik,comel,baik and gila-gila
ok,aku sayang dia.sangat2!
i love you kakak! :D 
ok,xtau nak cakap apa dah. 
ok bye :D




Awesome Inspiration :)

Anis Meowarra :)

nak cakap apa yea?
yes,dia cantik,comel and gorgeous :D
and saya sayang dia as my beloved friend :)
yang tu jea kot.ok bye.hihihi :D



Bagus kan kami penat-penat mintak maaf,ingatkan dah maafkan dah
rupanya maaf hang  untuk kami tu tak ikhlas.
Bagus,sangat bagus.Teruskan buat lagi yea dengan orang lain macam tu.
Nanti bila dah rasa susah,cari kami yea dik.

*Sebenarnya aku malas nak ambik kisah sebab dia bukan penting sangat pun.Puih!



assalamualaikum uolls!

Okay,first of all sorry sebab lama tak update. #ehyeke? And im sorry sebab dua hari yang lepas nie mood xda nak tulis best-best.Kalau nak tulis pun ada yang nak baca ka? Haih,Liana,ingat ada org baca blog hang okay! Nak tahu tak kenapa aku a bit moody? Mesti nak kan? Al-maklumlah,semua jenis macam paparazzi kan? *i dah berhenti dah tau.I dah janji dengan bestpren i Amiera Asheeda nak stop jadi paparazzi tak bertauliah nie.haha :D Ok,taknak gtau kenapa sebabnya sebab nnti ada orang pi report dekat orang yang nak dimention nie.So,ok bye.Hahaha.Eh,sebelum terlupa iteww nak mintak maaf sangat-sangat if ada cakap kl ka.Mesti depa kata macam nie "alah,budak nie nama ja dduk penang tapi duk cakap kl.ingat dah hot sgt kot" Huish,sorry okay.But if tercakap ka,apa2 sorry kay.Tak sengaja.And sorry jugak kalau banyak sangat cakap English.Bukan saja-saja nak cakap macam tu tpi at least nak improve dalam English.Yelah,try tanya kawan-kawan aku,mesti depa semua cakap mcm nie "Liana nie pemalu and xbnyak cakap la dalam kelas.Lagipun dia jarang bersuara banyak sangat." acewah! ayat! haha :D And lastly sorry dekat kawan2 fb sebab aku privatekan wall.Saja syok2.Aku pun sebenarnya rindu nak wall dengan hampa semua.Ehehehe.Ok la.rasanya sampai sini saja kot.Internet pun macam siot ja.Lembap nak mampus.Puih! Bye bye semua :D

KAKAK ZURAINI ZAKRIA!!!!

imissyou so much! :(
sorry for not sending you message
my credit is totally out.
aku rindu  kau kakak!



Mood aku tengah down.
Kau nak tahu kenapa?
Tengok saja facebook aku cukup.
Dear baby tumblr imissyou! 

Who is she? she is also one of the most important person in my life.She is beautiful,kind,happy go lucky person and most of all i like to merepek dengan dia.Is it great to  know her.Damn! she is so beautiful! for sure more beautiful than me.Hehehehehe.And yes i love her as a sister

*I just want to say i love you Nadiah Yusof :D
acewah! ayat! haha :D
Who are they to me?  They are one of  the most important persons in my life.They are pretty,kind,happy go-lucky and most of all i love them as my sister.Who says they are not pretty? Only the blind person can says that but not for me.Obviously,they are soo beautiful!

*I just want to say that i love them. Nina Melena and Fatihah Azhar :D
Assalamualaikum makcik pakcik kawan-kawan dan semua orang yang tak ketahuan buat apa.Isy2 apa aku merepek pun taktau.So,di pagi yang cerah terang benderang sampai bagi spotlight dekat mata aku nie i want to share many story.First,maaf la sebab sangat-sangat lambat update.Fuh kanan Fuh kiri.Absolutely memang busy gila dengan exam.Sebabnya kalau exam takbuat exam elok-elok nanti dapat kasih sayang yang berganda daripada principal.Teheee,im favourite princincipal.Acewah! perasan sungguh Liana nie.Actually akan dapat rotan plus pilihan tukar sekolah.Rasa-rasa kalau benda nie sampai Kementerian mesti dia tergelak-guling sebab reason yang tak munasabah.Conclusionnya ialah my school is like this.Always do something out of the box.

Second,my life is kinda busy lately.School,homeworks and so many more.So,maafla sebab lama xupdate blog.Nanti nak dapat netbook i will update selalu ok.Kesian sungguh dengan follower aku.Ternanti-nanti post baru dalam blog aku nie yang serba hitam nie.And lupa nak gtau yang i have already lost two best friends in my life.One is boy and one is girl.The reason? Entahla tpi yang pasti the boy is already hate me so much.Aaargh! sedih gila! Tapi apa boleh buat? Dah benda jadi.Terpaksa terima jelah.Adoii! bersedih-sedih pulak! Stop Liana! Jangan sedih! Yes,i have to be happy.Ada ramai orang lagi sayang hang tau tak? Okay,rasanya kena stop right now.Nanti i will update lagi okay :)